A Szövetség küldetése

A Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének célja a hazai biztonságos és gazdaságos gyógyszerellátás biztosítása annak érdekében, hogy a betegek a számukra szükséges gyógyszert ott és akkor kapják meg, ahol és amikor arra szükségük van.

A Szövetség a teljes termékpalettát forgalmazó gyógyszer-nagykereskedők érdekképviseletét látja el a döntéshozók felé a gyógyszer-nagykereskedelmi szektor működési és szabályozási feltételeinek alakítása során. Ennek érdekében a tagszervezeteken kívül együttműködik a gyógyszerészet területén dolgozó hatóságokkal, szövetségekkel és szervezetekkel, továbbá az Európai Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségével (GIRP) is.

A gyógyszer-nagykereskedelmi szektor a gyógyszergyártók és gyógyszertárak, illetve a kórházak között betöltött híd szerepénél fogva a gyógyszerellátás alapvető fontosságú szereplője. A gyógyszer-nagykereskedők biztosítják, hogy a gyógyszerkészítmények megfelelő mennyiségben és a szigorú szakmai előírásoknak megfelelő módon kerüljenek készletezésre, majd folyamatos kiszállításra a gyógyszertárak és kórházak részére.

A Szövetség tagszervezetei tevékenységükön keresztül a gyógyszerpiac hozzávetőlegesen 90%-át fedik le. Ennek révén a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége meghatározó jelentőségű a teljes termékpalettát forgalmazó gyógyszer-nagykereskedelmi szektor érdekképviseletében.