2006-ban 10 éves a Szövetség

Tisztelt Olvasó!
A Gyógyszer-nagykereskedõk Szövetsége 2006-ban kettõs jubileumot ünnepel. Éppen 10 éve annak, hogy 21 gyógyszer-nagykereskedelmi vállalat megalapította e szakmai érdekvédelmi és lobbi- szervezetet, s ugyancsak 10 éve annak, hogy a magyar szövetség társult tagja lett az Európai Teljes Termékpalettát Forgalmazó Gyógyszernagykereskedõk Szövetségének (GIRP).

A szövetség Elnöksége úgy döntött, hogy e kettõs évforduló alkalmából útjára bocsát egy rövid, de a magyar gyógyszer-nagykereskedelmet átfogóan bemutató kiadványt, amely mind az ágazat hazai és külföldi partnerei, mind a laikus érdeklõdõk számára hasznos információkat tartalmaz, s egyben segíti az eligazodást e speciális szakterületen. Ezt a kiadványt tartja Ön most a kezében, kedves Olvasó. Segítségével bepillanthat a gyógyszerkereskedelem kezdeteibe, s képet alkothat szakmánk történelmi útjáról napjainkig. Megismerheti a XXI. századi korszerû, ténylegesen európai színvonalú magyar gyógyszer-nagykereskedelem jogi, szervezeti hátterét, reprezentáns cégeit, s nem utolsósorban a Gyógyszer-nagykereskedõk Szövetségének munkáját.

Mint kiadványunkból kiderül, ez az ágazat is az 1990-es rendszerváltozás után került vissza a piacgazdaság körülményei közé. Az elmúlt másfél évtized robbanásszerû fejlõdése – mely nem kis részben a gyógyszerágazat jól felkészült és elhivatott szakembereinek köszönhetõen ment végbe – mára korábban elképzelhetetlen termékválasztékot és szolgáltatási színvonalat eredményezett a gyógyszer-kereskedelemben. Napjainkban már az is nyilvánvaló, hogy ez a nemzetgazdaságilag is meghatározó ágazat mûködésképtelenné válna az egész országot behálózó, jól szervezett, világszínvonalú informatikai és automatikai megoldásokat alkalmazó nagykereskedelmi központok nélkül.

A magyarországi gyógyszer-nagykereskedõk tevékenységének elismeréseként is felfogható, hogy ebben az évben a GIRP éves rendes közgyûlését egy szakmai konferenciával egybekötve Budapesten tartja. Büszkék vagyunk rá, hogy a rendezés jogát az EU-hoz újonnan csatlakozó országok közül elsôként Magyarország kapta meg.

A gyógyszer-nagykereskedelem – köszönhetõen az elmúlt évtizedekben, s különösen az utóbbi 10 évben kialakított infrastruktúrának, felhalmozott szakmai tudásnak és tapasztalatnak – ma Magyarország egyik jól mûködõ ágazmata. Mind a benne dolgozóknak, mind a gazdasági, jogszabályi, pénzügyi keretekrõl gondoskodó szakembereknek kötelessége, hogy ez a jövõben is így maradjon. Tevékenységünk sikerén ugyanis a nemzet egészsége múlhat. A kettõs évforduló alkalmából köszöntöm a Gyógyszer-nagykereskedõk Szövetségéhez tartozó tagvállalatok valamennyi munkatársát, s külön szeretném kifejezni köszönetemet a GIRP vezetõinek az elmúlt 10 évben nyújtott támogatásukért annak érdekében, hogy hazánk is felzárkózhasson az európai gyógyszer-nagykereskedelem élvonalához.


Kiadvány letöltése
2006-ban-10-eves-a-szovetseg.pdf