Pályázati felhívás

Gyógyszerészek is pályázhatnak a Richter Érdemérem Díjra

A Richter Érdemérem Díjat 2022-ben hívta életre a magyar gyógyszergyártó vállalat azért, hogy méltó emléket állítva alapítójuk, Richter Gedeon szellemisége előtt elismerésben részesíthesse a hazai egészségügyi szektor számos, nap mint nap hiánypótló, áldozatos munkát folytató szakemberét.

Az előző pályázati időszakok során mind a háziorvosok, mind a szakorvosok kiemelkedő érdeklődést mutattak a nívós szakmai elismerés iránt, és számos kiváló pályázati anyag született. Az idei évben a Richter Gedeon Nyrt., a Magyar Gyógyszerészi Kamara támogatásával megvalósítja a díjjal kapcsolatos hosszú távú céljainak egyikét, és a Magyarországon tevékenységet folytató gyógyszerészek számára is lehetővé teszi a Richter Érdemérem Díj elnyerésére irányuló pályázati lehetőséget.

Ismét fontos mérföldkőhöz érkezett a Richter azáltal, hogy az egészségügyi szektor újabb ágazatában nyílik meg a lehetőség a nívós szakmai díj elnyerésére. A kutatás-gyógyítás területén ugyancsak kulcsszerepet betöltő gyógyszerészek kreatív ötleteinek, jó gyakorlatainak, innovatív elképzeléseinek támogatása nagy mértékben járul hozzá olyan főbb célkitűzéseik megvalósulásához, mint a hazai egészségügyi ellátás színvonalának további emelése, az életminőség javítása, valamint az egészségmegőrzés fenntartása.

Magyarországi központú, magyar gyökerekkel rendelkező multinacionális gyógyszergyártó cégként különösen fontos számunkra, hogy méltó elismerésben részesítsük azokat a kiemelkedő teljesítményt nyújtó hazai egészségügyi szakembereket, akik felelősségteljes hivatásukkal - vállalatunk célkitűzéseihez hasonlóan - áldozatos munkájuk révén nap mint nap egy modern, innovációkon alapuló egészségügyi szektor megteremtésén dolgoznak. A Magyarországon szakmai tevékenységet folytató gyógyszerészekre ez kétségtelenül igaz, így a Richter Érdemérem Díj pályázati időszaka során megismert jó gyakorlataik, innovatív elképzeléseik bemutatásával és díjazásával ismét érdemi lépésekkel sikerül hozzájárulnunk a hazai egészségügyi ellátórendszer minél teljesebb körű modernizálásához.” – nyilatkozta Orbán Gábor, a Richter Gedeon Nyrt. vezérigazgatója.

A díj elnyerésére minden gyógyszerész szakképesítéssel Magyarországon tevékenységet folytató gyógyszerész benyújthatja jelentkezését a www.richtererdemerem.hu weboldalon, az elektronikus pályázati űrlap kitöltésével.

A Richter Gedeon Nyrt. és szakmai partnere, a Magyar Gyógyszerészi Kamara az alábbi kategóriákban várja a pályaművek beérkezését:

  • Az év leghatékonyabb betegkommunikációját végző gyógyszerésze
  • Az év legjobb prevenciós gyakorlatát végző gyógyszerésze
  • Az év legkiemelkedőbb tudományos vagy innovációs munkáját végző gyógyszerésze

A pályázatok feltöltésének határideje 2023. szeptember 24. éjfél.

A gyógyszerészek az orvostársadalom tagjaihoz hasonlóan komoly felelősséggel járó, nélkülözhetetlen részét képezik az egészségügyi ellátórendszernek. Ezért nagy örömünkre szolgál, hogy a magyar gyógyszergyártó cég szakmai partnereként a Magyar Gyógyszerészi Kamara is csatlakozhat az egészségügyi ágazatban kiemelkedő teljesítményt nyújtó szakemberek munkájának elismerését szolgáló Richter Érdemérem Díjak kiosztásához, s ezzel az új ágazat beemelésével a hazai gyógyszerészet szakmai kiválóságai is figyelmet kaphatnak. Bízom abban, hogy ahogyan a háziorvosokat és szakorvosokat illetően, úgy a gyógyszerészek tekintetében is egyedülálló, szakmai eredményeik és fejlődésük tekintetében jelentős mértékű támogatást jelent majd a Richter Érdemérem elismerés a zsűri által kiválasztott díjazottak számára.” – mondta Dr. Brezanóczy Ferenc, a Magyar Gyógyszerészi Kamara szakmai bizottságának elnöke.

A beérkező pályázatokat ezúttal is kiváló szaktekintélyekből álló zsűri értékeli, melynek tagjai:

  • Dr Kozma Róbert, a Richter Gedeon Nyrt. belföldi értékesítési és marketing igazgatója
  • Dr. Brezanóczy Ferenc, a Magyar Gyógyszerészi Kamra szakmai bizottságának elnöke
  • Dr. Zelkó Romána, a Semmelweis Egyetem Egyetemi Gyógyszertár Gyógyszerügyi Szervezési Intézet intézetigazgatója
  • Dr. Feller Antal, a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének elnöke
  • Lukácsné Dr. Fodor Enikő, a Magángyógyszerészek Országos Szövetségének elnöke

A Richter Érdemérmet elnyerő pályázatok elismerésül bruttó 2.000.000 forint értékű díjazásban részesülnek, továbbá a pályázók jó gyakorlatait hozzáférhetővé tesszük a www.richtererdemerem.hu weboldalon.

A Richter Érdeméremmel kapcsolatos legfontosabb információk, a részvételi feltételek, valamint a pályázati űrlap a www.richtererdemerem.hu weboldalon érhetők el.