A Szövetség küldetése

A Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége a gyógyszer-nagykereskedelmi szektor működése feltételeinek, a szabályozás körülményeinek alakításában, a teljes termékpalettát forgalmazó nagykereskedelmi rendszer fenntartásában képviseli tagszervezetinek érdekeit a döntéshozók felé.

Ennek érdekében együttműködik a gyógyszerészet területén dolgozó hatóságokkal, szövetségekkel és egyéb szervezetekkel, továbbá az Európai Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségével.

A gyógyszer-nagykereskedők közszolgálati szerepet töltenek be a gyógyszer ellátásban, biztosítják a gyógyszerek és kiegészítő termékek teljes választékát a betegek folyamatos és biztonságos gyógyszerellátása érdekében.

2010-ben a Szövetség tagszervezetei nagykereskedelmi áron összesen 591 MD Ft forgalmat ért el a patikai és kórházi szektorban. Az IMS Health adatai szerint az ugyancsak nagykereskedelmi áron számított országos forgalom 611 MD Ft, e szerint a tagszervezetek együttes piaci részesedése eléri a 98 %-ot.

Ennek révén a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége meghatározó jelentőségű a teljes termékpalettát forgalmazó gyógyszer-nagykereskedelmi szektor érdekképviseletében.

A tagszervezetek a 2010-es nagykereskedelmi áron számolt összesen 591 MD Ft-os forgalmat 2500 fő alkalmazottal érték el, tevékenységükkel lefedve az ország összes patikáját és kórházait.Tagszervezeteink


Tagszervezeti lista letöltése
454kbyte, .pdf

Kapcsolatok

Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége

Cím:
1143 Budapest, Stefánia út 28/a.


Telefon: 36-1-785-1988


Mobil: 36-30-360-6218


E-mail : gynsz@gynsz.hu


Honlap: www.gynsz.hu

 
 
HonlapkĂŠszĂ­tĂŠs, tĂĄrhely, domain, banner, webdesign, grafika