A GYNSZ köszöntője

A GYNSZ köszöntője

Tisztelt Kollégák!

Engedjék meg, hogy, mint a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének elnöke, köszöntsem Önöket Szövetségünk megalakulásának 15 éves jubileuma alkalmából. Személy szerint 2004 óta veszek részta szervezet munkájában, mint a PHOENIX Pharma Zrt. tagszervezet képviselője, korábban mint az elnökség tagja, később mint alelnök, 2010. augusztus 1-től mint a Szövetség elnöke.

A 90-es évek társadalmi, gazdasági változásai a gyógyszerpiac valamennyi szereplőjét is számtalan új kihívás elé állították. Megjelentek a piacgazdaság jellemző elemei, mint privatizáció, tőkekoncentráció, konkurencia és piaci verseny.  1992-ben a korábbi egycsatornás gyógyszer-kereskedelemből egyik napról a másikra 60 nagykereskedelmi engedéllyel rendelkező szereplővel a gyógyszerforgalmazás gyógyszerpiaccá alakult.

Ezen változások hatására hozták létre 1996-ban az akkori gyógyszer-nagykereskedők a Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségét, amely megalakulását követően azonnal kérte felvételét az európai Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségébe (GIRP), amelynek mai napig tagja. A Szövetség alapelve a mai napig nem változott: a gyógyszerellátási láncon belül a Szövetséghez tartozó gyógyszer-nagykereskedők érdekképviselete, a Tagszervezetekkel közösen kialakított állásfoglalás alapján.

A Szövetség fennállása óta több egészségügyi kormányzattal, miniszterrel volt kapcsolatban és tevékenységét töretlenül szakmai meggyőződése, együttműködésre való törekvése jellemezte. Ennek köszönhetően ma a Szövetség hazai és nemzetközi szinten is elismert szakmai szervezet.

Az Európai Gyógyszer-nagykereskedők Szövetségének (GIRP) teljes jogú tagjaként részt veszünk a GIRP konferenciáin, delegáltakat küldtünk egyes munkabizottságaiba, ezáltal lehetőségünk van a nemzetközi gyógyszerpiaci trendek és jogszabályváltozások nyomon követésére, szakmai véleményünk kifejezésére.

A 15 éves jubileum alkalmából elismerés és köszönet illeti a Szövetség első elnökét, néhai Dr. Lantosi Istvánt, aki már a magyar Szövetség megalakulását követően kezdeményezte az európai szervezetbe való felvételünket.

Elismerés és köszönet illeti Szabó Ferencet, aki 2000-től 2010-ig volt a Szövetség elnöke, és akinek irányításával a Szövetség elérte mai szakmai elismertségét.

Külön köszönöm Dr. Feller Antal és Dévényi Róbert alelnök uraknak azt a szakmai segítséget, amelyben elnökké választásom óta részesítenek.

Köszönöm a Szövetség korábbi vezetőségi tagjainak, így Dr. Südy Györgynek, Palotai Károlynak, Dr. Takácsy Imrénének, Dr. Falusi Mihálynak, Dr. Hetényi Lászlónak, Vadász Zoltánnak, Kaló Tamásnak, Dr. Hazslinszky Péternének, hogy tevékenységükkel hozzájárultak a Szövetség eredményeinek eléréséhez.

Végezetül köszönet illeti a Szövetség ügyvezetésének közvetlen munkatársait, így Fáczányi István főtitkárt, aki a Szövetség egyik megalapítója volt, és mind a mai napig hatékonyan részt vesz annak munkájában. Hajnal Csillát, aki 11 éve közreműködik a szakmai feladatok koordinálásában, az európai Szövetség és a hazai tagszervezetekkel való kapcsolattartásban.

Elismerés és köszönet illeti a tagszervezetek valamennyi korábbi és jelenlegi munkatársát, akik munkájukkal 15 éve segítik a közös célok elérését, a betegek biztonságos gyógyszerellátása érdekében, hogy gyógyszereikhez a számukra szükséges helyen és időben juthassanak hozzá.

Tisztelt Kollégák! A jövőben is számítva segítőkész támogatásukra, kívánok Önöknek további sikereket, Szövetségünknek eredményes szakmai tevékenységet.

Üdvözlettel:

Dr. Küttel Sándor

elnökTagszervezeteink


Tagszervezeti lista letöltése
454kbyte, .pdf

Kapcsolatok

Gyógyszer-nagykereskedők Szövetsége

Cím:
1143 Budapest, Stefánia út 28/a.


Telefon: 36-1-785-1988


Mobil: 36-30-360-6218


E-mail : gynsz@gynsz.hu


Honlap: www.gynsz.hu

 
 
HonlapkĂŠszĂ­tĂŠs, tĂĄrhely, domain, banner, webdesign, grafika